Rólunk

International Medical Service (IMS) Kft.

Az IMS és TTEKG története

Cégünket 1990-ben történt alapítása óta a dinamikus fejlődés és bővülő szolgáltatási portfolió jellemzi a járóbeteg-szakellátás széles vertikumában, melynek alapja a több mint 30 éve változatlan tulajdonosi szerkezet és stabil cégvezetés.

Az IMS-t az orvostudomány fejlődését követő korszerű műszerezettsége, magasan képzett munkatársai és modern informatikai háttere tette a magyar egészségügyi ellátórendszer egyik piacvezető szolgáltatójává. Állandó belső minőség-ellenőrzési (ISO 9001:2015) rendszerben történő működésünk tovább emeli intézményünk színvonalát és megbízhatóságát.

Tevékenységében Magyarország egyik legnagyobb olyan egészségügyi szolgáltatója, mely a járóbeteg-szakellátás keretében biztosítja az NEAK-finanszírozott ellátás egységét.

év tapasztalat

telekardiológiai fogadó-értékelő központ

orvos

TTEKG

háziorvosoknál lévő ttekg-készülék

TTEKG története

Életmentés, gyorsabb ellátás, távkonzultáció a legmagasabb szintű kardiológiai szakemberekkel az ország minden pontjáról – több mint 50%-kal növekvő esély az infarktus túlélésére

30 éves az egyebek mellett a telemedicinát és a trasztelefonikus EKG-t Magyaroszágon bevezető IMS Kft

Ez alkalomból nyilvánosságra hozták, hogy a TTEKG alapján történő betegirányítás és konzultáció több, mint a felére csökkentette a kórházi halálozást. (prof. Dr. Édes István)

A cég tulajdonosa, Dávid Julianna, a 30. évforduló alkalmából kitüntetéseket osztott szét azoknak az egészségügyi szakembereknek, akik segítették az országos rendszer felállítását, és napi munkájukkal részt vettek abban, hogy mára nincs az országnak egyetlen olyan pontja sem, ahol ne lenne elérhető ez az életmentő szolgáltatás.

Dávid Julianna, az IMS tulajdonosa igazi innovátor. 30 évvel ezelőtt, 1990-ben ő nyitotta az ország első magánegészségügyi rendelőjét – Budapesten, a Váci úton. A 3. kerület első sürgősségi ellátó központja is az ő nevéhez fűződik, ahogy a háziápolás bevezetését is ő kezdte el itthon. Újításai ma már mind a hazai egészségügy alapjaiban vannak jelen. A legizgalmasabb történet talán mégis a napjaink vezető egészségügyi innovációi közé tartozó életmentő TTEKG rendszeré.

A transztelefonikus EKG, röviden TTEKG, egy kis dobozban is könnyedén elférő eszköz, mellyel bárhol, bármilyen körülmények között elkészíthető a legmagasabb szintű, úgynevezett 12 elvezetéses EKG felvétel alig 1 perc alatt. A csoda mégsem ebben, hanem az eszköz mögött felállított rendszerben rejlik. A kis készülék által rögzített jeleket interneten, vagy annak hiányában telefonon, esetleg a mentősök TETRA rádióján keresztül azonnal elküldheti a mentőtiszt vagy háziorvos a szakmai hátteret nyújtó kardiológiai központba, ahol a felvételeket a monitoron rögtön elemezni is tudják a legkomolyabb szakmai háttérrel rendelkező kardiológusok.

A TTEKG segítségével így percek alatt szakorvosi konzultációt kap az akkut beteg, legyen bármilyen kis településén, kardiológiai központtól távoli részén az országnak.

2014 márciusa óta ugyanis az ország valamennyi OMSZ mentőautóján rendelkezésre áll a Transztelefonikus EKG készülék, melynek köszönhetően az akut koronaria szindrómás betegek úgy érkezhetnek meg a legközelebbi kardiológiai centrumba, hogy ott már ismerik állapotukat és felkészülten várják őket.

2019 végére már a magyar háziorvosok 10%-át is sikerült a rendszerbe csatlakoztatni. 2019 végére pedig a legújabbb generációs – internetes TTEKG készülékekkel szereltek fel 400 mentőautót, és 400 háziorvosi rendelést is az országban.

Az IMS tulajdonosa, Dávid Julianna, aki nemzetközi minták és tapasztalatok alapján alakította ki a magyar betegellátásra szabott, az egész világon egyedülálló TTEKG rendszert, mely a magyar e-health egyik alapja lehet.

A 30. jubileum alkalmából tartott telemedicina szimpoziumon az ügyvezető elmondta: a legfőbb célja az, hogy senkinek se kelljen azért meghalnia az országban, mert nincs a közelben kardiológus. A helyes döntés meghozatalában segít az azonnali telekonzultáció a beteghez kiérkező mentős és a központban ügyelő kardiológus szakorvos között.

Az IMS orvosigazgatója, dr. Bárány Tamás kiemelte: a távkonzultáció segítségével a beteg mellett levő szakember a központból azonnal a legmagasabb szintű kardiológiai konzíliumot kapja, és a TTEKG használatával az indokolatlan beutalások lehetősége is csökken. A kardiológus rámutatott, az Észak-alföldi Régióban 3 év adatait feldolgozó kutatás egyértelműen bizonyította, hogy a STEMI-s ( Olyan akut » szívinfarktus, ami az EKG-n az ST szakasz megemelkedésével, elevációjával jár. Általában a koszorúér heveny elzáródását jelenti.) betegek esetében az IMS -TTEKG rendszer alkalmazásával 50%-os mortalitás csökkenést sikerült elérni a kórházi halálozásban.

Professzor Dr. Édes István, a Debreceni Tudományegyetem Kardiológiai Klinikájának egyetemi tanára a konferencián bemutatta a TTEKG legújabb szakmai eredményeit: „A kórházi halálozás prognosztikus tényezőit kerestük, akut szívelégtelenségben szenvedő szívinfarktusos betegekben. Eredményeink szerint, ebben a súlyos betegcsoportban a transztelefonikus EKG alapján történő betegirányítás és konzultáció több, mint a felére csökkentette a kórházi halálozást . Úgy tűnik, hogy akut szívinfarktusban minél súlyosabb a beteg állapota, annál fontosabb a transztelefonikus EKG alapján történő betegirányítás.”

Orvosok mondták

Én azt gondolom, a TTEKG-nál nagyobb bizonyíték nem kell, hogy igenis a magyar egészségügynek vannak olyan területei, amik bőven megelőzik a világot.

Dr. Csató Gábor az OMSZ főigazgatója
Dr. Csató Gábor

A világon sok helyen dolgoznak hasonló mobil eszközökkel, de olyan, amelyik mögött ilyen komoly szekértői/szakorvosi hálózat állna, csak Magyarországon létezik.

Prof. Dr. Tóth Kálmán a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának igazgatója
Prof. Dr. Tóth Kálmán

A távkonzultáció segítségével a beteg mellett levő szakember a központból azonnal a legmagasabb szintű kardiológiai konzíliumot kapja, és a TTEKG használatával az indokolatlan beutalások kockázata is csökken.

dr. Bárány Tamás kardiológus
dr. Bárány Tamás

Ezzel az eszközzel egyre több orvos képes egyre magasabb szinten és azonos minőségben ellátást nyújtani a földrajzi helytől függetlenül.

Prof. Dr. Csanádi Zoltán  egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Kardiológiai Klinikájának intézetigazgatója, az MKT elnöke
Prof. Dr. Csanádi Zoltán


Play Video

TTEKG Fogadó-Értékelő Központok Országos Hálózata

Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika

Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet/Budapest

Magyar Honvédség Egészségügyi központ/Budapest

Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet /Budapest

Uzsoki Utcai Kórház /Budapest

Budai Irgalmasrendi Kórház /Budapest

Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet /Budapest

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház /Miskolc

SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ II. számú Belgyógyászti Klinika és Kardiológiai Központ /Szeged

Debreceni Egyetem Klinikai Központ

Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus

Békés Vármegyei Központi Kórház, Pándy Kálmán Tagkórház /Gyula

Pécsi Tudományegyetem -Klinikai Központ I.sz. Belgyógyászati Klinika

Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház

Balatonfüredi Állami Szívkórház

Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház /Kecskemét

Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház /Székesfehérvár

Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház /Szombathely

I.M.S. TTEKG I. számú Fogadóközpont /Budapest

Csapatunk

Dávid Julianna Ilana

Dávid Julianna Ilana

ügyvezető igazgató

Dr. Bárány Tamás Ph.D.

Dr. Bárány Tamás Ph.D.

orvosigazgató, vezető kardiológus, TTEKG orsz.szakmai koordinátor

Dr. Gombis Róbert

Dr. Gombis Róbert

vezető jogász, operatív igazgató

Sebestyén Katalin

Sebestyén Katalin

beszerzési és értékesítési vezető

Bodnár Györgyi

gazdasági vezető

Inzsel Szilvia

országos TTEKG vezető oktató

Stoffer Kristóf

informatikai osztályvezető

Németh István

informatikus, HelpDesk

Ollé István

informatikus

Videó Galéria