Otthoni szakápolás

Az IMS Kft. 1994. óta végzi az otthoni szakápolási szolgáltatást a beteg otthonában, a kezelőorvos által előírt szakápolási és fizioterápiai tevékenységekre.

Az otthoni szakápolás révén a beteg kórházi tartózkodása megelőzhető vagy lerövidíthető.
Kórházi kezelés után segítséget nyújtunk az ápolásban, a kezelőorvos által előírt szakápolási tevékenységeket biztosítjuk a beteg otthonában.
Súlyos betegségek (szívtrombózis, műtét, baleset stb.) után elősegítjük az élet- és munkaaktivitás helyreállítását.

Elérhetőségünk:
Otthonápolási koordinátor: Tariné Buza Györgyi
Telefonszám: +36306951987;
e-mail: haziapolas@ims.hu

Ápolási szolgáltatásaink jogszabály által meghatározottak szerint szakorvosi javaslat, kórházi zárójelentéssel együttesen indíthatók és végezhetők a páciens otthonában, NEAK-finanszírozott ellátási formában.

Fontos tudnivalók:
1. Háziorvos által történő elrendelés alapján, szakorvosi javaslatra adható
– szakápolás kezdéstől számított egy évben 4×14 alkalom (2 hónap alatt folyamatosan), amely szükség esetén hosszabbítható
– gyógytorna kezdéstől számított egy évben 2×14 alkalom (2 hónap alatt folyamatosan), amely szükség esetén hosszabbítható
– fizióterápia kezdéstől számított egy évben 2×14 alkalom (2 hónap alatt folyamatosan), amely szükség esetén hosszabbítható

Műtéti területek (nyitott és zárt sebek) ellátása, sztomaterápia, és különböző

  1. Célt szolgáló drének kezelésének szakápolási feladatai;
  2. Dekubitálódott területek, fekélyek szakápolási feladatai;

Betegség következményeként átmenetileg vagy véglegesen kiesett, illetve csökkent funkciók helyreállításához, fejlesztéséhez, pótlásához kapcsolódó

3. szakápolási feladatok:

  • mozgás és mozgatás eszközei használatának tanítása,
  • hely- és helyzetváltoztatás segítése.
  • A beteg állapotától függően gyógytorna, fizikoterápia

Szakápolás és szakirányú terápia mellett biztosítjuk a beteg pszichés vezetését, étkezési szaktanácsadását, mindazon tevékenységek megtanítását, amit a beteg, illetve a hozzátartozó megtehet a beteg egészségének megtartásáért, helyreállításáért vagy állapotaromlásának megakadályozásáért.

Otthoni szakápolás keretében végzett gyógytorna és fizioterápia
Azon betegek részére, akiknek a betegsége nem teszi lehetővé az intézetünkbe való bejárást, lehetőséget nyújtunk arra, hogy a gyógytornász, illetve fizioterápiás asszisztens a beteg otthonában végezze el a kezeléseket. Mindkét szolgáltatás igénybe vehető szakorvosi véleményen alapuló háziorvosi elrendelés alapján.

Szakorvosi javaslatot ortopédus, idegsebész, sebész, traumatológus, neurológus és reumatológus szakorvos adhat.

A szolgáltatás igénybevételéhez a háziorvos, a kórházi kezelőorvos vagy a járóbeteg-szakrendelés szakorvosának írásos javaslata szükséges. A javaslat alapján a háziorvos a Szakápolási Elrendelő lapon rendeli el a szakápolási szolgáltatást.

Az NEAK-al kötött szerződésünk értelmében az alábbi kerületekben és helységeken tudjuk ingyenesen nyújtani a házi szakápolást a szerződött vizitkeret terhére:

  • Budapest: II., III., V., XIII., XV. kerület,
  • Pest megye: Budakeszi, Érd, Gyál, Felsőpakony, Vecsés, Cegléd, Nagykőrös.